Creatieve verjaardagsportretten

Zelf vind ik het altijd moeilijk om iets te schrijven. Daarom heb ik Jessy gevraagd of zij haar ervaring en verhaal wou neerpennen over deze fotoreportage.

Jessy:

Juli en augustus waren feestmaanden voor mij en mijn beste vriendin, Lies. We werden 30.

Lies had voor ons een zalig dagje wellness geboekt en ik wou mooie foto’s van onze vriendschap laten maken. Stijn kent mij al een beetje … Ik heb bij hem al een paar fotografie workshops gevolgd. Hij heeft me een nieuwe passie voor fotografie bezorgd. Dus, was Stijn een juiste keuze. Lies en ik volgen zijn werk via de sociale netwerken en we zijn beide fan van zijn stijl.

6 oktober, een prachtige nazomer dag…

Stijn stuurde me een berichtje met de melding dat hij in een creatieve bui was en dat hij graag wat zou experimenteren. Aangezien Lies en ik ook creatievelingen zijn op ons werk als kleuterjuf en kinderverzorgster, stonden we graag open voor zijn ideeën.

Lies en ik kwamen aan in Leuven. Ikzelf zat achter het stuur (meestal is dit een slecht teken). En ja hoor, we waren al verkeerd gereden (stress, stress, stress) en we stonden bijna in een verkeerde parking. Het zorgde al meteen voor de nodige portie hilariteit. (achteraf vertelde Stijn dat hij ons kon horen lachen tot buiten … Je moet maar niet vragen wat voor een kiekenkot het geweest moet zijn)

Lies op haar sneakers, ik op mijn hakken (waarom toch…) 

We zijn er meteen ingevlogen en de eerste opnames werden al snel gemaakt. Het verliep heel rustig en Stijn gaf fijne instructies… Lies en ik waren ondertussen aan het bij kletsen en Stijn liet ons tussen zijn instructies maar doen. Stijn babbelde ook veel met ons.

Na een 10tal minuutjes wou Stijn dat ik een klein beetje opschoof. Mini pasjes slefte ik opzij maar deze begonnen al snel op een bijtrekpas te lijken…. Het werd helemaal compleet toen Stijn vroeg om naar hem toe te stappen… Moest ik nu gewoon stappen of mini pasjes zetten? Hilariteit verzekerd!

Stijn nam ons wat verder mee door wat straten en improviseerde op het moment.

Lies en ik hadden toch wel te kampen met een praktisch probleempje… Onze handtassen waren voor een keertje eens een lastpak (hoe kan dat nu mogelijk zijn?). Ook dit was voor Stijn geen probleem. Hij heeft het grootste deel van de fotoshoot onze handtassen gedragen bovenop al zijn professioneel apparatuur!

Naar het einde kwam Lies met een idee. We hadden nog wat foto’s genomen aan een appartemensgebouw, waar grote plantenbakken verwerkt waren aan de inkom. Hierin stond een soort berengras gepland. Lies zag er een nest in. Dapper dat ze is kroop ze erin. Stijn nam een paar prachtige beelden en daarna kroop ik erbij. Erin was niet zo erg, maar er terug uit kruipen… Het ging er even wart minder elegant aan toe.

Eenmaal terug aan de betaalautomaat van de garage, zag Stijn nog een interessante schaduw. Daar wou hij nog graag tijd maken om enkele kiekjes te maken..

Lies en ik zijn daarna nog iets gaan drinken en gaan eten om onze prachtige namiddag af te sluiten en het getal 30 mooi te omarmen. Wat gaat de 30 drempel toch vlotter als je zo’n fijne vriendin hebt!

Paar weken erna werd het spannend toen de link van de foto’s in mail bezorgd was.

Stijn heeft een goede afwisseling gemaakt met foto’s van Lies en ik samen en van ons apart. We hebben een grote selectie gekregen in zowel kleur als zwart-wit.

Een ware streling voor het oog! We zijn super blij met de resultaten!

Wisten jullie trouwens ook dat deze shoot dé fototrend gaat worden voor 2019? Wie in de mode wil zijn op fotografiegebied, laat zijn foto’s nemen in de stad.

 

Het was een hele fijne ervaring!

Bedankt Stijn!

ps: en jawel… een gigantische blaar op mijn kleine teen was een souvenir aan deze shoot 😉

 

Your Narrative blog will appear here, click preview to see it live.
For any issues click here